Kukbuk
Kukbuk
Śledź z korzennym majonezem, karmelizowanym jabłkiem, koperkiem i cebulą, Winiary, przepis Tomek Zielke

Śledź z korzennym majonezem, karmelizowanym jabłkiem, koperkiem i cebulą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
kwaskowate jabłko
2 duże sztuki
oliwa
2 łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
160 g
curry w proszku
4 łyżeczki
odsączone koreczki śledziowe w oleju
600 g
czerwona cebula
1 sztuka
koperek
duża garść

Przepis: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcie: Maciek Niemojewski

krok 1

Jabłka kroimy na 12 części. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy na nią cząstki jabłek, smażymy na mocnym ogniu, aż naturalne cukry się skarmelizują, a owoce nieco zrumienią. Studzimy.

krok 2

Majonez mieszamy z curry, wykładamy na talerz. Dokładamy śledzie, kawałki jabłka, pokrojoną w cienkie krążki cebulę i posiekany koperek.

Logo WINIARY

Przepis powstał we współpracy z WINIARY

Spróbuj także:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk