Kukbuk
Kukbuk

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Sałatka jarzynowa z jajkiem w koszulce i koperkiem, Winiary, przepis Tomek Zielke

Sałatka jarzynowa z jajkiem w koszulce i koperkiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 60 MIN
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
SAŁATKA:
seler
1 sztuka
marchewka
2 sztuki
korzeń pietruszki
2 sztuki
ziemniaki
4 sztuki
sól
do gotowania i do smaku
jabłko
1 sztuka
cebula
1/2 sztuki
ogórek kiszony
2 sztuki
groszek mrożony
200 g
Majonez Dekoracyjny Winiary
3 łyżki
mielony pieprz czarny
do smaku
koperek
duża garść
JAJKA W KOSZULCE:
jajko "zerówka"
8 swieżych sztuk
ocet winny biały
1 łyżka

Przepis: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcie: Maciek Niemojewski

krok 1

Seler, marchewki, pietruszki, ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie (bez obierania). Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jabłko, cebulę, ogórki kiszone kroimy w kostkę. Groszek blanszujemy we wrzątku, hartujemy w zimnej wodzie.

krok 2

Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą.

krok 3

Jajka wybijamy do niewielkich filiżanek lub miseczek. Zagotowujemy wodę z octem. Do wody delikatnie wkładamy jajka i gotujemy w lekko mrugającej wodzie przez 2 minuty i 20 sekund. Podajemy z sałatką, posypane czarnym pieprzem i posiekanym koperkiem.

Logo WINIARY

Przepis powstał we współpracy z WINIARY

Spróbuj także:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk