Niektórzy uwielbiają celebrować przedświąteczne chwile. Z radością przejmują kuchnię, by z czułością pochylić się nad przygotowaniem wielkanocnych specjałów. Wstawiają zakwas na barszcz, mielą mak, pieką ciasta i pasztety – są w swoim królestwie i nic nie jest w stanie zmącić ich doskonałego nastroju. Ale nie oszukujmy się, większość z nas daleka jest wtedy od błogostanu. Mimo szczerych chęci i sensownych planów i tak prawie wszystko robimy na ostatnią chwilę, a wtedy trudno utrzymać nerwy na wodzy. My wiemy, jak zaradzić tym niepotrzebnym emocjom i cieszyć się świątecznymi chwilami. Wielofunkcyjne urządzenia kuchenne, jak beztłuszczowa frytkownica, minipiekarnik i robot kuchenny, pozwolą nam oszczędzić nerwy i czas, a także zadbają o to, by nasze wielkanocne potrawy były nie tylko pełne smaku, ale i zdrowe.
7 pomysłów na wielkanocny mazurek
Można go zrobić z każdego rodzaju ciasta i z dowolnymi dodatkami – wielkanocny mazurek to jedno z najprostszych świątecznych ciast. Zobaczcie, jak najpiękniej go udekorować i jak przygotować zarówno tradycyjne, jak i wegańskie oraz bezglutenowe wersje.