![Jajka faszerowane zapiekane ze śmietaną i ziołami (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/F1n61TgXhmWV9n-4Ft1-qY-nmjQ3iR34L0TYWVv2kYg/fill/1418/1682/fp:0.49:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDMtMDMv/SmFqa2FfemFwaWVr/YW5lX3RpbmlmaWVk/X3RpbmlmaWVkX3Rp/bmlmaWVkLmpwZw.jpg)
Faszerowane jajka z pieca
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- jajka:
- jajka "zerówki"
- 6 sztuk
- szalotka
- 1 sztuka
- oliwa
- 2 łyżki
- świeża bazylia
- garść
- natka pietruszki
- garść
- parmezan
- 1 łyżeczka
- orzeszki piniowe
- 1 łyżka
- musztarda
- 1 łyżka
- sól i pieprz
- do smaku
- sos:
- śmietanka kremówka
- 150 ml
- serek śmietankowy
- 80 g
- parmezan
- 1 łyżka