Jak zrobić zupę porową?
Sposobów na przyrządzenie zupy porowej jest tak wiele, że nie sposób wybrać jednego z nich. Wyrazistą, smaczną i aromatyczną zupę z porów można przygotować zarówno w wersji wegetariańskiej, na przykład z serkiem topionym lub pieczarkami, jak i mięsnej, z pulpecikami, klopsikami, mięsem mielonym czy kulkami mięsnymi. Gotowa zupa z porówmoże mieć rozmaitą konsystencję: na bulionie ugotujecie znakomitą klasyczną rzadką zupę, a jeśli zblendujecie pora z innymi warzywami, uzyskacie pyszny, aksamitny krem. Ostateczny smak zupy z pora będzie zależeć także od dodatków, które wrzucicie do miski. W przypadku tradycyjnej zupy wystarczą warzywa z bulionu, ale jeśli chcecie przygotować krem porowy, koniecznie dodajcie do niego coś chrupiącego, na przykład grzanki lub czipsy z pora, a także ulubione zioła – w tej roli znakomicie sprawdzą się natka pietruszki czy szałwia. Oto najlepsze przepisy na zupę z pora!