Gdy ktoś mówi, że nie je śniadań, nawet nie podejmujemy tematu. Nie wyobrażamy sobie poranka bez konkretnego posiłku. Poranne doznania smakowe potrafią nam ustawić dzień, a odpowiednio dobrane składniki wykrzesać energię, która zostaje z nami na długo. Dlatego śniadanie jest dla nas tak ważne. I nie ma znaczenia, czy zrobimy je na słodko, czy będziemy się delektować wytrawnymi smakami. Chyba nie ma takiego dania śniadaniowego, którego byśmy nie zjedli… może poza zupą, od której zaczyna się dzień w części krajów azjatyckich. Nasze poranne menu dyktuje nastrój.
Jajka na przeróżne sposoby, owsianki, tosty, mięsne albo warzywne kompozycje – każdy dzień zaczynamy inną smakową przygodą. Jest jeszcze jedna rzecz, bez której śniadanie nie jest kompletne. To kawa, najlepiej z ziaren dobrej jakości, parzona tuż przed podaniem. I koniecznie w rodzaju dopasowanym do przygotowywanego dania.
Aby spełnione zostały wszystkie warunki, potrzebny jest odpowiedni ekspres. Nasz wybór padł na Siemens EQ500 Classic. Intuicyjność obsługi to dodatkowy atut urządzenia. A co najważniejsze – daje ono gwarancję najlepszego smaku i aromatu kawowego naparu. Tak nie tylko można, ale nawet trzeba zaczynać dzień! Oto pięć smakowitych śniadań, każde w idealnym duecie z kawą.