Helena Rubinstein powtarzała, że owsianka to klucz do zachowania pięknego wyglądu. Jest sycąca, zdrowa, a do tego pożywna. Mimo to większość z nas kojarzy ją z nieatrakcyjną, szarą papką, którą przygotowujemy raczej z rozsądku niż dla rozkoszy podniebienia. Tymczasem owsianka każdego dnia może smakować inaczej – wystarczy kilka trików, by całkowicie zmienić jej oblicze. Wybierzcie płatki, które najbardziej lubicie, i nie bójcie się trochę namieszać. Owies miksujcie z orkiszem lub gryką, a potem prażcie, namaczajcie przez noc albo posypcie brązowym cukrem (więcej trików i porad znajdziecie w naszym artykule o tym, jak zrobić idealną owsiankę >>). I bez względu na wszystko pamiętajcie, że każdą owsiankę koniecznie trzeba posolić!
Przepisy na szybką owsiankę
W jesienne poranki nic nie smakuje tak, jak delikatnie słodka, rozgrzewająca owsianka. Jak najlepiej ją przyrządzić, gdy na przygotowanie śniadania mamy zaledwie 15 minut?