Kukbuk
Kukbuk

Pistacjowa owsianka

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
płatki owsiane
100 g
pasta pistacjowa
30-40 g
sól
szczypta
mleko
300 ml
do podania
świeże maliny
pasta pistacjowa
pistacje

zdjęcie i przepis: Jess Nadziejko

Krok 1

Płatki owsiane, pastę pistacjową, sól i mleko gotujemy razem w rondelku na małym ogniu do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Jeżeli owsianka jest za gęsta, możemy dolać mleka.

Krok 2

Gotową owsiankę dekorujemy świeżymi malinami, dodatkową porcją pasty pistacjowej i pistacjami. Podajemy z kawą latte macchiato.

Materiał powstał we współpracy z marką Siemens.

Sprawdź też:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk