Jajka w sosie musztardowym, kanapka z musztardą, jajkiem i awokado, musztardowy dip do deski serów – uwielbiamy ją w każdym wariancie i cenimy zwłaszcza za uniwersalność. Musztarda potrafi skutecznie podkręcić smak każdego dania, sprawić, że będzie bardziej pikantne, kremowe lub chrupiące. W zależności od użytego rodzaju sprawdzi się zarówno na kanapkach, jak i w gulaszach, zupach czy marynatach.
Zwłaszcza w lecie, kiedy zapraszamy gości na przyjęcia w ogrodzie czy organizujemy pikniki i spotkania przy grillu, używamy musztardy w wielu przyrządzanych na te okazje daniach. W szukaniu pomysłów na ugoszczenie przyjaciół i rodziny pomogła nam marka KAMIS ze swoimi produktami, które podkręcają smak każdej potrawy. Sprawdźmy, do czego możemy użyć musztardy, by było nie tylko bardzo apetycznie, ale i kreatywnie!