Kukbuk
Kukbuk

Sos majonezowy z ziołami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 min
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
szczypiorek
⅓ pęczka
koperek
⅓ pęczka
natka pietruszki
¼ pęczka
majonez
60 g
jogurt grecki
30 g
sok z cytryny
1 łyżka
musztarda miodowa
½ łyżeczki
czosnek granulowany
¼ łyżeczki

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Rafał Kwiczor

krok 1

Szczypiorek, koperek i natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.

krok 2

Majonez łączymy z jogurtem greckim, sokiem z cytryny, musztardą i odrobiną czosnku granulowanego. Dodajemy posiekane zioła i dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na kilka minut do lodówki, aby smaki dobrze się ze sobą połączyły.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk