![„Kuchnia bezwzględna”, Joshua Weissman – stek idealny (fot. Ralph Smith / materiały prasowe)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/8XDlRCHojAPSsnBHmWf8BtPnmUv_1NmdfPmapPYfcYE/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDUtMDUv/MTQ0X3N0ZWsuanBn.jpg)
Stek idealny
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- ribeye lub New York strip (o grubości 3–3,75 cm)
- 2 steki
- sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
- do smaku
- olej o neutralnym smaku
- 2½ łyżki (40 ml)
- niesolone masło
- 4 łyżki (56g)
- świeży tymianek
- 1 pęczek
- czosnek ze skórką, lekko zmieżdżony
- 3 ząbki