Jeśli kochacie kawę, z pewnością sprawi wam przyjemność skosztowanie jej w nieco innej formie. Choć zwykle fusy po parzeniu kawy wyrzucane są do kosza, w kuchni można je z powodzeniem wykorzystać ponownie. Upieczecie z nich wytrawne herbatniczki albo ciasteczka z czekoladą. Brzmi niewiarygodnie? Na szczęście gotowanie z użyciem fusów po kawie jest naprawdę proste. Co więcej, w ten sposób nie tylko przygotujecie dla siebie i domowników apetyczną przekąskę, ale również ograniczycie ilość wytwarzanych odpadów. A jeśli macie ochotę na dalsze eksperymenty, zróbcie z fusów peeling do ciała albo nawóz dla roślin. To się nazywa zero waste!
8 kaw na zimno, które przygotujecie w domu
Dni są coraz dłuższe i cieplejsze, co oznacza, że już niebawem do naszej porannej kawy zaczniemy dodawać kostki lodu. Macie ochotę na cold brew? A może spróbujecie shakerato?