Pierożki z wieprzowiną, kapustą i boczniakami z palonym masłem
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 5 porcji:
- farsz:
- boczniaki
- 300 g
- kapusta biała
- 1/4 główki
- cebula
- 1 sztuka
- sos sojowy
- 3 łyżki
- mielona słodka papryka
- pół łyżeczki
- mielona ostra papryka
- pół łyżeczki
- natka pietruszki
- pół pęczka
- mięso mielone z łopatki Dolina Dobra
- 1 opakowanie
- sól i pieprz
- ciasto:
- mąka pszenna
- 150 g
- żółtko jajka
- 1 sztuka
- rozpuszczone masło
- 1 łyżka
- ciepła woda
- 50 ml
- sól
- szczypta + do gotowania
- Dodatkowo:
- masło
- 100 g