![Przepis na pierogi ruskie z bryndzą, jak zrobić tradycyjne pierogi ruskie (fot. Robert Ceranowicz)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/kDnc6bGUlGJSC4qnsu59QYRypQgFwqVOegzgIsvqi9U/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDYtMTAv/Q0VSXzY5NzJlZGl0/LmpwZw.jpg)
Pierogi ruskie z bryndzą
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Farsz:
- ser twarogowy
- 250 g
- bryndza
- 250 g
- Ciasto:
- mąka pszenna
- 1/2 kg + do posypania
- sól
- 2 szczypty
- woda
- ok. 150 ml
- Pesto:
- czosnek niedźwiedzi
- 1 pęczek liści
- oliwa
- według uznania
- sól
- do smaku