Klasyczny tofurnik
        typ diety: wegańska
 
        typ posiłku: deser
- 12 porcji:
 - spód:
 - mąka pszenna
 - 150 g
 - cukier
 - 40 g
 - skrobia ziemniaczana
 - 25 g
 - proszek do pieczenia
 - pół łyżeczki
 - wegańska margaryna
 - 100 g
 - napój roślinny
 - 1-2 łyżki
 - sól
 - szczypta
 - masa serowa:
 - naturalne tofu
 - 4 kostki
 - cukier
 - 150 g
 - budyń waniliowy w proszku
 - 60-80 g
 - schłodzone mleczko kokosowe (17–19% tłuszczu), tylko twarda część
 - 400 g
 - napój roślinny
 - 200 ml
 - sok z cytryny
 - 5 łyżek
 - sól
 - pół łyżeczki
 - Dodatkowo:
 - czekolada
 - 1 tabliczka
 










