![Przepis na hiszpańskie gazpacho. Wegański chłodnik z pomidorów i papryki (fot. Rafał Meszka)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/DGqGFAllh48j1MvC0ztMFC5NddIsEMjMd_o5WqP3Sog/fill/1418/1682/fp:0.51:0.44/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMTcv/SU1HXzkzMTEuanBn.jpg)
Chłodnik pomidorowo-brzoskwiniowy
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- cukinia
- 2 sztuki średniej wielkości
- marchew
- 2 duże sztuki
- czerwona papryka
- 1 sztuka
- czerwona papryczka chili
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- ocet winny
- 2 łyżki
- kmin rzymski
- ½ łyżeczki
- olej rzepakowy tłoczony na zimno
- 100 ml
- sól
- do smaku
- boćwina
- kilka gałązek
- orzechy włoskie
- do posypania