Kukbuk
Kukbuk

Frytki z warzyw w panierce

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
pomidorki koktajlowe
10 sztuk
zielona fasolka szparagowa
400 g
mąka pszenna
150 g
zimna woda gazowana
150 ml
panierka panko
50 g
olej do smażenia

Przepis: Piotr Bruś-Klepacki


Stylizacja: Małgorzata Białobrzycka


Zdjęcie: dinnershow studio

Krok 1

Pomidorki sparzamy wrzątkiem, chłodzimy w zimnej wodzie i obieramy ze skóry. Fasolkę pozbawiamy końcówek i obgotowujemy do miękkości.

Krok 2

Do mąki dolewamy tyle wody, by uzyskać ciasto nieco rzadsze niż to na naleśniki. Warzywa maczamy w cieście, obtaczamy w panko i smażymy na głębokim tłuszczu, aż panierka zrobi się rumiana i chrupiąca.

Sprawdź też:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk