Z jedzenia z dostawą do domu szybko nie zrezygnujemy, ale przy wyborze dań z pewnością będziemy bardziej wybredni. Ma być lokalnie, zdrowo i roślinnie. A w chwilach słabości, gdy sięgniemy po comfort food, to przynajmniej po taki, który został przyrządzony z najlepszej jakości składników. Do tego jeszcze eksperymenty – ze smakami, z różnymi kuchniami i mieszankami przypraw. Ponieważ zawsze jesteśmy głodni wrażeń i ciekawostek wprost z kulinarnego świata, zapytaliśmy czworo szefów kuchni: Agatę Ziębę, Trisna Hamida, Michała Gniadka i Piotra Cynę, jakie trendy prognozują na najbliższe 12 miesięcy. Dowiedzcie się, jak będzie smakował 2021 rok i jakie zmiany szykują się na naszych talerzach.
5 minut w kuchni z Agatą Ziębą / Bibenda
Odwiedzamy zawodowych kucharzy w ich domowych kuchniach. Rozmawiamy pięć minut – tyle ile gotuje się jajko na twardo. Pytamy o to, czy i jak gotują w domu, co lubią jeść i jakie produkty zawsze mają w szafkach.