Jabłka z całą pewnością odgrywają jedną z najważniejszych ról w polskiej tradycji kulinarnej. Nie wyobrażamy sobie bez nich głównie deserów, ale doskonale smakują właściwie w każdym wydaniu – zarówno słodkim, jak i wytrawnym. Kiedy tylko na straganach pojawiają się pierwsze sztuki, od razu przychodzi nam na myśl, by wykorzystać je do przyrządzenia kusząco pachnących i rewelacyjnie smakujących specjałów. A najchętniej sięgamy po przepis, który jest nie tylko szybki, ale też dziecinnie prosty – jabłka pieczone w piekarniku. Niezależnie od tego, jakich dodatków użyjecie do ich przygotowania, będą smakowały doskonale. Pieczone jabłka z cynamonem? Z miodem? A może z bakaliami? Dajcie się ponieść wyobraźni i nie bójcie się eksperymentować! A jeśli potrzebujecie pomocy w dokonaniu wyboru, skorzystajcie z naszych przepisów na jabłka pieczone w piekarniku. Są wyśmienite!
Najlepsze jabłkowe przepisy na jesień
Jesienią jabłka są obowiązkowe. A ponieważ we wrześniu i w październiku smakują najlepiej, podpowiadamy, jak przyrządzić z nimi nie tylko słodkie pyszności, ale i rozgrzewające posiłki.