Kukbuk
Kukbuk

Nocna owsianka z masłem orzechowym, bananem i kawałkami czekolady

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut + czas chłodzenia
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
płatki owsiane
50 g
mleko roślinne
100 ml
nasiona chia
1 łyżka
banan
1 sztuka
masło orzechowe
1 łyżka
jogurt grecki
50 g
Sos:
masło orzechowe
1 łyżka
miód
1 łyżka
sok z cytryny
2 łyżki
ciepła woda
2 łyżki
Do podania:
banan
⅓ sztuki
kawałki czekolady
20 g
orzechy ziemne
15 g

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Płatki owsiane zalewamy ulubionym mlekiem roślinnym, dodajemy nasiona chia, rozdrobnionego banana, masło orzechoweKrótko blendujemy.

krok 2

Do wysokiego słoika wkładamy połowę zblendowanej porcji płatków, następnie jogurt grecki i pozostałą część płatków owsianych. 

krok 3

W miseczce łączymy wszystkie składniki sos, którym polewamy przygotowaną owsiankę. Zakręcamy słoik i wstawiamy go do lodówki na całą noc. Przed podaniem na wierzchu układamy plasterki banana i kawałki czekolady, posypujemy orzechami ziemnymi.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk