Kukbuk
Kukbuk
Owsianka z karmelizowanymi gruszkami i orzechami

Owsianka z karmelizowaną gruszką i orzechami włoskimi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
owsianka:
płatki owsiane górskie
5 łyżek
mleko
1 szklanka
ksylitol
1 łyżka
karmelizowana gruszka:
gruszka
1 sztuka
olej kokosowy
1 łyżka
brązowy cukier
2 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
orzechy włoskie
garść

Przepis i zdjęcie: Paula Kociszewska

krok 1

Wszystkie składniki na owsiankę wsypujemy do niedużego garnka. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. 

krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, cukier i sok z cytryny. Gruszkę kroimy na cienkie plastry. Wrzucamy na patelnię i chwilę karmelizujemy.

Owsiankę podajemy z gruszką i pokruszonymi orzechami włoskimi. 

Więcej inspiracji od Pauli znajdziecie na jej pełnym zdrowia blogu

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!