Wspaniały żurek z jesiotra, aromatyczna biała kiełbasa i galareta wieprzowa – to propozycje Michała Gniadka na Wielkanoc. Szef kuchni specjalizuje się w polskich potrawach z francuskimi akcentami, a najważniejsze dla niego są wysokiej jakości produkty i ich odpowiednia obróbka.
Z redakcją KUKBUK-a Gniadek podzielił się nie tylko swoimi ulubionymi przepisami, ale i wielkanocnymi patentami. Z nimi wasze święta będą jeszcze smaczniejsze!
Zrób majonez
Planujecie zrobić domowy majonez? Jeśli się boicie, że się zwarzy podczas miksowania, użyjcie całych jajek, a nie samych żółtek. Wyjdzie równie kremowy i pyszny, a zaoszczędzicie sobie stresu i czasu.
Przechowuj odpowiednio
Chcecie, aby wielkanocne wędliny i pasztety jak najdłużej zachowały świeżość? Wystarczy przed schowaniem do lodówki umieścić każdy produkt w osobnym szczelnie zamykanym plastikowym lub szklanym pojemniku. Dzięki temu do wędlin nie dostanie się wilgoć ani inne lodówkowe zapachy, co sprawi, że dłużej pozostaną świeże i zachowają pełnię smaku.