![zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem, zupa dyniowa, krem z dyni, zero waste, jak nie marnować jedzenia, co z resztek chleba, rozgrzewająca zupa krem, zupa krem, danie z resztek](https://mediaconvert.kukbuk.pl/zFIJUKf1ldcb6KbzJK1ZpedgPGemBo1haO0LH4MnoDM/fill/1418/1682/fp:0.41:0.86/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDMtMDgv/cHJ6ZXBpc19keW5p/YS0xLTc3MHg1NThf/dGluaWZpZWQuanBn.jpg)
Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasie
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- dynia hokkaido
- 1 kg
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 2 sztuki
- świeży imbir
- 1 cm
- bulion
- 1 i 1/2 litra
- sos sriracha
- 1 łyżka
- ocet jabłkowy
- 2 łyżki
- suchy chleb
- 1 bochenek
- powidła śliwkowe
- 1/2 małego słoika
- olej roślinny
- do smażenia
- sól himalajska
- do smaku
- pestki dyni
- do podania