Kukbuk
Kukbuk
Zupa borowikowa ze smażonymi grzybami z rozmarynem, Winiary, przepis Tomek Zielke

Zupa borowikowa ze smażonymi grzybami z rozmarynem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
ZUPA BOROWIKOWA:
Zupa Borowikowa Winiary
4 oakowania
DODATKOWO:
podgrzybki lub dowolne grzyby
400 g
oliwa
3 łyżki
rozmaryn
2 gałązki
sól
do smaku
mielony czarny pieprz
do smaku
masło
2 łyżki

Przepis: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcie: Maciek Niemojewski

krok 1

Większe grzyby kroimy na ósemki lub ćwiartki, mniejsze zostawiamy w całości. Rozgrzewamy patelnię z oliwą, wrzucamy na nią rozmaryn i grzyby i smażymy około 4 minut na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy masło i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Odsączamy grzyby z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

krok 2

Zupę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy z aromatycznymi grzybami.

Logo WINIARY

Przepis powstał we współpracy z WINIARY

Spróbuj także:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk