Kukbuk
Kukbuk

Truskawki z musem z białej czekolady

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut + 2 godziny chłodzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
śmietanka 36%
pół litra
truskawki
100 g
biała czekolada
100 g

Przepis i wykonanie: Wit Szychowski


Stylizacja: Magdalena Olszewska


Zdjęcie: dinnershow.studio

Krok 1

Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy do temperatury pokojowej. Delikatnie mieszając, łączymy ostudzoną czekoladę z ubitą śmietanką. Chowamy do lodówki na 2 godziny, żeby masa się ścięła.

Krok 2

Truskawki myjemy, przecinamy na pół (lub nie) i wkładamy do miseczki. Na owoce nakładamy mus z czekolady.

Sprawdź też:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk