Kukbuk
Kukbuk
Jak przygotować śródziemnomorską sałatkę z udonem i fetą - PRZEPIS. Prosta sałatka z feta i ogórkami (fot. Jakub Stanek)

Śródziemnomorska sałatka z udonem i fetą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
sos:
upieczona papryka22
1 sztuka
duże czarne oliwki
12 sztuk
natka pietruszki
1 pęczek
czosnek
1 ząbek
oliwa
2 łyżki
czerwony ocet winny
½ łyżki
suszone oregano
½ łyżeczki
sól
do smaku
makaron udon
150 g
ogórek
1 sztuka
feta
45 g

Przepis i przygotowanie: Marcin Liwarski


Stylizacja: Beata Hadaś


Zdjęcie: Jakub Stanek

krok 1

Upieczoną paprykę, oliwki, cebulę, natkę pietruszki, czosnek, oliwę, ocet winny, oregano i sól umieszczamy w blenderze – miksujemy na gęstawy sos (ale taki, by nadal były w nim kawałki warzyw).

krok 2

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem, przekładamy do zimnej wody. Mieszamy z sosem. Przed podaniem posypujemy drobnymi kawałkami ogórka i fety.

Przepis pochodzi z wydania Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Przeczytaj również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk