Sałatka z soczewicą i wodą różaną
czas przygotowania: 35 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Sałatka:
- soczewica
- 300 g
- marchew
- 1 sztuka
- cebula
- 1/2 sztuki
- olej roślinny
- 1 łyżka
- papryczka chili
- 2 sztuki
- rodzynki
- 2 łyżki
- płatki migdałowe
- 3 łyżki
- sos:
- musztarda francuska
- 100 g
- ziarna kolendry
- 1 łyżka
- kmin rzymski
- 1 łyżeczka
- cynamon
- 1 łyżeczka
- woda różana
- 1 łyżka
- biały ocet winny
- 75 ml
- oliwa
- 200 ml
- miód
- 75 g
- świeża mięta
- 1 pęczek
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku