Kukbuk
Kukbuk
Sałatka z pomidorów z burratą i orzechami włoskimi

Sałatka z pomidorów z burratą i orzechami włoskimi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
orzechy włoskie
50 g
różne pomidory
2 kg
burrata lub mozzarella di bufala campana
3 sztuki
oliwa
50 ml
sól i pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Michał Toczyłowski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Orzechy prażymy na patelni albo w piekarniku w rozgrzanym do 160 stopni na złotobrązowy kolor.

krok 2

Pomidory kroimy na mniejsze kawałki – połówki, ćwiartki lub ósemki, w zależności od wielkości – mieszamy i wkładamy do naczynia.

krok 3

Na wierzchu układamy porozrywaną burratę lub mozzarellę. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy prażonymi orzechami.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów z pomidorami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk