Risotto z grzybami shitake i enoki z oliwą truflową i parmezanem
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- risotto:
- grzyby shitake i enoki
- 300 g
- mała cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- oliwa Monini Classico
- 30 ml
- bulion warzywny lub drobiowy
- 1 1/2 l
- oliwa Monini Biała Trufla
- 50 ml
- ryż arborio
- 350 g
- wytrawne białe wino
- 100 ml
- parmezan
- 60 g
- tymianek
- 15 g
- sól i pieprz
- do smaku
- smażone grzyby:
- oliwa Monini Classico
- 30 ml
- grzyby shitake i enoki
- 300 g
- masło
- 30 g
- ocet balsamiczny
- 1 łyżka
- sól i pieprz
- do smaku
- do podania:
- parmezan
- do posypania
- świeży tymianek
- do posypania
- oliwa Monini Biała trufla
- do polania