Quiche pełen zielonych warzyw
czas przygotowania: 1 godzina
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Ciasto:
- mąka
- 500 g
- masło
- 250 g
- miód
- 1 łyżeczka
- żółtko jajka "zerówki"
- 2 sztuki
- sól
- ½ łyżeczki
- zimna woda
- 60 ml
- fasola
- do obciążenia ciasta podczas pieczenia
- Nadzienie:
- mieszanka zielonych warzyw (np. brokuły, pory, szpinak, groszek, fasolka szparagowa, bób, szparagi, koper, natka pietruszki)
- ½ kg
- sól
- do smaku
- oliwa
- opcjonalnie do smażenia
- śmietanka 36%
- ½ l
- jajko "zerówka"
- 6 sztuk
- pieprz
- do smaku
- gałka muszkatołowa
- ¼ łyżeczki