Kukbuk
Kukbuk

Mrożona margarita brzoskwiniowo-żurawinowa z rozmarynem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: napój
mrożone brzoskwinie
3 sztuki
woda
100 ml
świeża żurawina
7 sztuk
tequila
120 ml
rozmaryn
1 gałązka
kostki lodu
2 garści
świeża brzoskwinia
1 sztuka

Przepis i przygotowanie: Ewa Michalska


Stylizacja: Beata Hadaś


Zdjęcie: Rafał Meszka

krok 1

Mrożone brzoskwinie, wodę, żurawinę i tequilę umieszczamy w kielichu blendera. Igiełki rozmarynu oddzielamy od łodygi, kilka zostawiamy do dekoracji, a kilka wsypujemy do kielicha. Dodajemy lód, miksujemy pulsacyjnie kilka sekund. Owoce muszą się połączyć z resztą składników i utworzyć gładką masę. 

krok 2

Przelewamy drinka do schłodzonych kieliszków, dekorujemy rozmarynem i plasterkiem brzoskwini opalonym palnikiem lub podsmażonym na suchej patelni.

TIP

Do koktajlu możemy użyć innych mrożonych owoców, na przykład mango, ananasa lub truskawek.

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips.

Więcej przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk