Kukbuk
Kukbuk
Przepis na marynowane kurki. Jak marynować grzyby. Marynowane grzyby - PRZEPIS (fot. dinnershow.studio)

Marynowane kurki

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut + czas marynowania
typ diety: wegańska
typ posiłku: przetwory
kurki
200 g
ziele angielskie
2-3 ziarna
liście laurowe
1-2 sztuki
cienkie plastry marchewki
1-2
czosnek
1 ząbek
ocet jabłkowy
150 ml
woda
150 ml
cukier
2 łyżki

Zdjęcie i stylizacja: dinnershow.studio


Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski

krok 1

Kurki myjemy i osuszamy. Wkładamy do wyparzonego słoika. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, marchewkę i czosnek. W rondelku zagotowujemy ocet, wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści, zdejmujemy marynatę z ognia, studzimy. Zalewamy kurki w słoiku. Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce. Kurki są gotowe po 3-4 dniach.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Na dziko", Magazynu KUKBUK >>

Więcej pomysłów na przetwory:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk