Kukbuk
Kukbuk
Sprawdź jak przygotować kiszoną brukiew w chili (fot. dinnershow.studio)

Kiszona brukiew z chili

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut + czas kiszenia
typ diety: wegańska
typ posiłku: przetwory
brukiew
1 sztuka
chili
1 sztuka
liść laurowy
3-4 sztuki
ziele angielskie
4 ziarna
czosnek
2 ząbki
woda
½ l
sól
2 łyżki

Zdjęcie: dinnershow.studio


Przepis i przygotowanie: Wit Szychowski

krok 1

Brukiew myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1½ centymetra. Wkładamy je do słoika, dodajemy chili, liście laurowe, ziele angielskie i ząbki czosnku. Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej sól. Gdy woda odrobinę wystygnie, zalewamy nią zawartość słoika. Studzimy. Odstawiamy w ciemne miejsce na minimum tydzień.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Na dziko", Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów na przetwory:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk