Letnie spring rolls z fasolką szparagową i pikantnym sosem z pasty migdałowej
czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Sos migdałowy:
- czosnek
- 1 ząbek
- pasta z prażonych migdałów
- 6 łyżek
- sok z limonki
- 1 łyżka
- sos sojowy
- 1 łyżeczka
- syrop klonowy
- 1 łyżeczka
- pieprz cayenne
- 1 łyżeczka
- wędzona papryka
- 1/2 łyżeczki
- zimna woda
- 2 łyżki
- Spring rolls:
- fasolka szparagowa
- 100 g
- młoda marchew
- 2 sztuki
- rzodkiewka
- 3 sztuki
- ogórek gruntowy
- 2 sztuki
- papier ryżowy
- 6 arkuszy
- kiełki rzodkiewki
- 2 garści
- mięta
- do smaku