Glazurowane żeberka w miodzie z sałatką z pieczonych gniecionych ziemniaków
czas przygotowania: 30 minut + 2,5 godziny pieczenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 5 porcji:
- Mięso:
- żeberka wieprzowe Dolina Dobra
- 1 kg
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 3 ząbki
- olej
- 1 łyżka
- pieprz cayenne
- 1 łyżeczka
- goździki
- 5 sztuk
- miód
- 4 łyżki
- cukier
- 2 łyżki
- sos sojowy
- 4 łyżki
- sos worcester
- 2 łyżki
- pomidory w puszce
- 1 opakowanie
- cytryna
- 2 sztuki
- tymianek
- 4 gałązki
- Gniecione ziemniaki:
- ziemniaki
- 1 kg
- olej rzepakowy
- 1/3 szklanki
- natka pietruszki
- pół pęczka
- posiekane korniszony
- 3 łyżki
- jogurt grecki
- 2 łyżki
- musztarda francuska
- 1 łyżka
- sól i pieprz do smaku