Pulpeciki w kremowym sosie z pieczonej dyni z ziołowym kuskusem
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- sos:
- dynia piżmowa
- 500 g
- olej
- 1 łyżka
- bulion warzywny
- 200 ml
- śmietanka 36%
- 150 ml
- mielona gałka muszkatołowa
- 1/3 łyżeczki
- świeży koperek
- 1/2 pęczka
- sól i pieprz
- do smaku
- pulpeciki:
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- mięso mielone z łopatki Dolina Dobra
- 400 g
- kasza manna
- 4 łyżki
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- musztarda
- 1 łyżka
- sól i pieprz
- do smaku
- olej
- do smażenia
- mąka pszenna
- 2 łyżki
- kuskus ziołowy:
- kuskus
- 250 g
- masło
- 2 łyżki
- kolendra
- 1/2 małego pęczka
- szczypiorek
- 1/2 małego pęczka
- natka pietruszki
- 1/2 małego pęczka
- cytryna
- 1 sztuka
- sól i pieprz
- do smaku