Kukbuk
Kukbuk
Gazpacho Krwawa Mary z grzankami

Gazpacho Krwawa Mary

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut + czas chłodzenia
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
pomidory malinowe
1 kg
seler naciowy
1 łodyga
papryczka chili
1 sztuka
sok z cytryny
150 ml
sos worcester
2 łyżki
sól i pieprz
do smaku
grzanki
do podania

Przepis i przygotowanie: Michał Toczyłowski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Dojrzałe pomidory malinowe, seler naciowy i papryczkę chili bez pestek dokładnie blendujemy. Masę przecieramy przez sito. Wlewamy do niej sok z cytryny, worcester i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

krok 2

Wstawiamy do lodówki – gazpacho powinno być schłodzone. Podajemy z grzankami.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów z pomidorami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk