Fettuccine z dyniowym alfredo, marynowanymi orzechami i kolendrą
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Dodatki:
- prażone orzechy laskowe
- 50 g
- sos sojowy
- 20 ml
- miód
- 5 g
- ocet ryżowy
- 5 ml
- mielona papryka chili
- ⅓ łyżeczki
- sól
- 1 łyżka
- makaron fettuccine
- 300 g
- świeża kolendra
- garść
- limonka
- ½ sztuki
- Dyniowe alfredo:
- czosnek
- 2 ząbki
- masło
- 15 g
- purée z dyni
- 200 g
- śmietana 30 %
- 300 ml
- tarty parmezan
- 50 g + opcjonalnie do podania
- sól
- do smaku
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku