![Bibenda. Arancini z ’ndują z sosem aioli (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/Ew-ZteZH-cbWsVz6JkMRnJNkq3nOTnF9XzQMZp1plys/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDYtMDIv/QmliZW5kYTA0NTMu/anBn.jpg)
Arancini z ’ndują z sosem aioli
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- Sos aioli:
- żółtko jajka „zerówki”
- 3 sztuki
- musztarda diżońska
- 1 łyżeczka
- sok z cytryny
- z 1 sztuki
- czosnek
- 3-4 ząbki
- oliwa
- 1 szklanka
- sól i pieprz
- do smaku
- Arancini:
- risotto
- 2 szklanki
- ’nduja
- 6 łyżek
- mąka typu 500
- do obtaczania
- jajko „zerówka”
- 2 sztuki
- mleko
- 3 łyżki
- panko lub bułka tarta
- do panierowania
- olej
- do smażenia