W Poznaniu kultura śniadaniowa rozkwita – by w weekend móc spokojnie delektować się tostami francuskimi, sznytką z solidnego chleba i kawą z lokalnych palarni, lepiej zarezerwujcie sobie stolik. Na obiad zjecie tu pyszności, wodząc widelcem po mapie Azji – w wersji mięsnej i wege, a wieczorem skosztujecie rześkich drinków w pięknej formie. Jest też coś dla łasuchów, którzy desery pochłaniają również oczami. Przy dobrych wiatrach poniższą listę 10 miejsc możecie odhaczyć w jeden weekend, szczególnie jeśli planujecie wizytę w dzielnicy Jeżyce – to najbardziej apetyczny fyrtel w mieście.
Gwiazdorska obsada
„Kulinarne Oscary”, czyli słynne gwiazdki Michelin, trafiły w tym roku do trzech polskich restauracji. Co takiego mają w sobie krakowska Bottiglieria 1881, poznańska Muga i warszawska Nuta, że otrzymały te najważniejsze w branży kulinarnej wyróżnienia?