Ostatnia prosta przed Bożym Narodzeniem to czas wzmożonej krzątaniny, gorączkowych porządków i gotowania kilku dań naraz. I choć na świąteczne spotkania jesteśmy przygotowani wzorowo, to często godziny spędzone w kuchni dają o sobie znać i za stołem dopada nas zmęczenie. Tymczasem można podejść do tematu tak, by świąteczne dania zachwycały, a wy byli pełni energii. Można to osiągnąć dzięki sprytnym przepisom na pyszne dania, wyborne desery i wyśmienite trunki, których przygotowanie nie zajmie wam dużo czasu, a ich wygląd, zapach i smak oszołomi każdego domownika i gościa. Drugim krokiem do sukcesu są dwa kuchenne urządzenia, dzięki którym wszystko zrobicie znacznie szybciej.
Bożonarodzeniowe dania z twistem
Zamiast pierogów – krokiety z sosem miętowym. Zamiast ryby po grecku – pstrąg z szafranowym aioli. Zamiast sałatki – chrupiące boczniaki. Co powiecie na takie świąteczne menu?