Ola Koperda od ponad trzech lat odwiedza mieszkania ciekawych osób związanych z gastronomią, kulturą i dizajnem. Rozmowy często trwają zaledwie pięć minut – tyle ile gotuje się jajko na twardo – a ich rezultaty możecie co miesiąc zobaczyć w naszym cyklu „5 minut w kuchni”. Kiedy indziej ciągną się bez końca: dotyczą rodzinnego domu, pracy, upodobań, czegokolwiek, o czym mają ochotę mówić rozmówcy. Z tych rozmów zrodził się blog Oli – Hygge. Dziś, tuż przed Wielkanocą, razem z Olą odwiedzamy bliższych i dalszych znajomych, by sprawdzić, jak spędzą święta w czasach izolacji.
5 minut w kuchni: Zosia Pilitowska / Ranny Ptaszek
Odwiedzamy zawodowych kucharzy w ich domowych kuchniach. Rozmawiamy pięć minut – tyle ile gotuje się jajko na twardo. Pytamy o to, czy i jak gotują w domu, co lubią jeść i jakie produkty zawsze mają w szafkach.