Kukbuk
Kukbuk
Jak zrobić zupę grzybową z łoososiem. Przepis na grzybową MOWI

Zupa grzybowo-rybna

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 45 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
bulion grzybowy z suszonych grzybów
400 ml
chili
1/4 łyżeczki
sos rybny
1 łyżeczka
sos sojowy
1 łyżeczka
szalotka
1 sztuka
trawa cytrynowa
1 łyżeczka
boczniaki
2 sztuki
grzyby shimeji
15 sztuk
oliwa
1 łyżeczka
świeży łosoś MOWI
2 porcje
marchew
1 sztuka
kolendra
kilka listków

krok 1

Podgrzewamy bulion z suszonych grzybów. Dodajemy do niego chili, sos rybny i sojowy.

krok 2

Szalotkę, trawę cytrynową oraz grzyby siekamy i smażymy na oliwie. Dodajemy do bulionu.

krok 3

Łososia MOWI kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy, aż ryba będzie gotowa.

krok 4

Kroimy marchewkę, układamy ją na dnie talerza i zalewamy gorącym bulionem. Podajemy z kolendrą.

Logo Mowi z marginesami

Materiał powstał we współpracy z marką MOWI.

Więcej pomysłów na ryby:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk