Kukbuk
Kukbuk

Tagliatelle z zielonym pesto, wędzonym łososiem i fenkułem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
fenkuł
1 sztuka
oliwa
2 łyżki
łosoś wędzony
400 g
sól
do smaku
pieprz
do smaku
makaron tagliatelle
400 g
Barilla Pesto alla Genovese
1 słoiczek

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Fenkuł kroimy na cienkie plastry (możemy użyć mandoliny).

krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią fenkuł i dusimy go do miękkości. Dodajemy łososia i krótko smażymy.

krok 3

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy – zostawiamy 100 mililitrów wody z gotowania.

krok 4

Dorzucamy tagliatelle na patelnię, dodajemy pesto i wlewamy wodę z gotowania makaronu. Dokładnie mieszamy.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Sprawdź podobne przepisy:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk