Zupa cytrynowa z klopsami
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Bulion:
- seler
- 1 sztuka
- marchew
- 3 sztuki
- pietruszka
- 2 sztuki
- cebula
- 1 sztuka
- cytryna
- 2 sztuki
- oliwa
- 3 łyżki + do podania
- sól
- do smaku
- tymianek cytrynowy
- 1 pęczek
- liść laurowy
- 1 sztuka
- ziele angielskie
- 3 sztuki
- śmietanka kremowa 36%
- 200 ml
- pieprz
- do smaku
- Klopsy:
- mielone mięso z piersi indyka
- 300 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- majonez
- 1 łyżka
- musztarda
- 1 łyżka
- bułka tarta
- 3 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- olej
- do smażenia