Tofu w sosie orzechowym
czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- cebula
- 1 sztuka
- ząbek czosnku
- 1 sztuka
- naturalne tofu
- 180 g
- skrobia ziemniaczana
- 2 płaskie łyżki
- posiekany imbir
- 1 łyżeczka
- drobno posiekana papryczka chili
- 1 łyżeczka
- prażony sezam
- 1 łyżeczka
- posiekana dymka
- do posypania
- olej do smażenia
- 2 łyżeczki
- Sos:
- kremowe masło orzechowe
- czubata łyżka
- sos sojowy
- 2 łyżki
- syrop klonowy
- 1 łyżka
- sok z limonki
- 2 łyżki
- sos sriracha
- 1 łyżeczka (lub więcej do smaku)
- zimna woda
- 1 łyżka