Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
czas przygotowania: 35 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Terrina:
- masło
- 2 łyżki
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- por
- 1 sztuka
- marchewka
- 2 sztuki
- pietruszka
- 2 sztuki
- dynia piżmowa
- ¼ sztuki
- jajko „zerówka”
- 2 sztuki
- kaszka kukurydziana
- 3 łyżki
- starty parmezan
- 3 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Majonez borowikowy:
- suszone borowiki
- 4 sztuki
- białko jajka „zerówki”
- 1 sztukaa
- żółtko jajka „zerówki”
- 3 sztuki
- olej rzepakowy
- 1 szklanka
- musztarda diżońska
- 1 łyżeczka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku