Tarta z łososiem, pomidorkami i pieczoną fetą
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Tarta:
- mąka pszenna
- 150 g
- zimne masło
- 100 g
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- sól
- 1/2 łyżeczki
- suszone oregano
- 1/2 łyżeczki
- żółtko jajka "zerówki"
- 2 sztuki
- duszony szpinak:
- masło
- 20 g
- szpinak baby
- 200 g
- sól
- do smaku
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku
- oliwa
- 1 łyżka
- filet z łososia
- 200 g
- pomidorki koktajlowe
- 250 g
- feta
- 100 g
- czosnek
- 2 ząbki
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- sól
- 1/2 łyżeczki
- pieprz czarny
- 1/2 łyżeczki
- zimne masło
- 20 g
- śmietana 30%
- 100 ml
- jajko "zerówka"
- 3 sztuki
- zioła prowansalskie
- 1/2 łyżeczki