![Przepis – spaghettoni w sosie z karczochów, pomysł na obiad z karczochami, włoska szkoła gotowania. jak przygotować karczochy(fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/4KiRp65YQfdvDhY4CveJCGjZKfQlez0iTXmKZidXaZ0/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDQtMTUv/Q3Jpc3RpbmEwNjkx/LmpwZw.jpg)
Spaghettoni w sosie z karczochów z pecorino romano
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- karczoch
- 4 sztuki
- cytryna
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- oliwa
- do smażenia
- filety anchois
- 4 sztuki
- suszone pomidory w oleju
- 8 sztuk
- obrane migdały
- 40 g
- sól
- do smaku
- świeżo mielony pieprz
- do smaku
- natka pietruszki
- do posypania
- płatki pecorino romano
- garść
- Spaghettoni
- mąka 00
- 200 g
- semolina
- 200 g + do oprószenia stolnicy
- sól
- szczypta
- woda
- do wyrobienia ciasta