Wegańska lasagne alla bolognese
czas przygotowania:
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- Sos
- soczewica
- 200 g lub 240 g odcedzonej z puszki
- oliwa extra virgin
- 30 ml
- pokrojony seler naciowy
- 30 g
- pokrojona marchew
- 50 g
- pokrojona cebula
- 60 g
- liść laurowy
- 1 sztuka
- wegańskie czerwone wino
- 100 ml
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- sos Barilla Arrabbiata
- 200 g
- woda
- ok. 300 ml
- Beszamel
- margaryna
- 30 g
- mąka uniwersalna
- 25 g
- ciepłe mleko roślinne
- 500 ml
- gałka muszkatołowa
- do smaku
- sól
- do smaku
- Dodatkowo
- margaryna
- do smarowania
- lasagne Barilla
- 8 płatów
- płatki drożdżowe
- 80 g + do posypania